VI HJÄLPER ER ATT MONTERA:

Enkelbur 400 kr och Dubbelbur 500 kr.

Skickas Ej.

Krocktestade hundburar för säker transport av husdjur och familj

För den medvetne djurägarens transporter i fordon erbjuder vi Variocage. Ett krocktestat system vid SP (Sveriges Tekniska Forskningsinstitut), säkrat enligt norm SPCT (Safe Pet Crate test). VarioCage är den säkraste lösningen för Matte, Husse och hund vid transport i bil. I händelse av kollision komprimeras Variocage utefter bilens deformationszon, utan risk för splitter. Variocage är utrustad med gasdämpare till hjälp att hålla dörren öppen och nödutgång om inte den vanliga in- och utgången skulle fungera.

UPPFYLLER ALLA DINA BEHOV.
VarioCage metallklädda dörr minimerar klämrisk när bagageluckan stängs. De runda formerna hos Variocage är snälla mot hund, människa och bilens interiör. Ingående material är metall i tunnplåt och aluminium. Slitageutsatta delar såsom dörr och golv är rostskyddsbehandlade och medföljande gummimatta är smuts- och vattenavstötande samt förhindrar halka. Dörren är utrustad med säkerhetsspärr för bättre stängning och gasdämpare som hjälper till att hålla dörren öppen. Förvaringsfickor finns bakom handtagen. Produktion och design sker av MimSafe i Sverige.

VarioCage är utvecklad och designad för säkra djurstransporter utifrån samma säkerhetsteknik som vid utveckling av säkerhet för förare och passagerare i personbilar. I VarioCage finner du en mängd fördelar som; Alla modeller av VarioCage är krocktestade enligt system SPCT hos SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut i Borås. Den teleskopiska konstruktionen ger en deformationszon som effektivt neutraliserar krafterna som uppstår vid en kollision. Om bagageluckan eller Variocages ordinarie dörr inte skulle gå att öppna efter kollision eller annan anledning, finns en nödlucka. Variocage är splitterfri.

VarioCage är flexibel med justerbar längd för att passa djurets storlek såväl som bagageutrymmets djup. Variocage Minimax har kort avstånd mellan sidornas och dörrens rör för att hundar och katter med mindre kroppar inte skall fastna.

VarioCage monteras och installeras i bilen utan att behöva borras och/eller skruvas fast. Variocage fixeras i bagageutrymmets fästpunkter med hjälp av de medföljande remmarna för att tillse att den inte glider ur sin krocksäkrade position under färd.

Dörren är utrustad med tvåstegs säkerhetslås och gasdämpare som ger en mjuk stängning och hjälper till att hålla dörren öppen.

Till samtliga Variocage dubbelburar ingår avdelare. Gummimatta till skydd för golvet ingår i alla modeller. Slitageutsatta ytor är korrosionsbehandlade pulverlackerade med samma metoder som bilindustrin använder.

"Hunden är människans bästa vän" ...

... och vänner ska man vara rädd om. De flesta hundägare tar med sig hunden i bilen både på långa och korta turer, ändå har inte alla funderat över vilka skador som kan uppstå om djuret transporteras på fel sätt i fordonet.

En lös hund, likaväl som en felaktigt konstruerad bur, kan orsaka stor skada vid en olycka. Med detta i minne har vi utvecklat Variocage som ger ett fullgott skydd för både människa och djur. Variocage kännetecknas av de gula detaljerna.

Företaget som lever på säkerhet
Sedan mer än 20 år har MIM Construction arbetat med funktionell formgivning av säkerhetsdetaljer för den moderna bilindustrin. Vi har dokumentation från 100-tals krocktester där våra skyddsprodukter har ingått och vi har på nära håll följt de stora biltillverkarnas säkerhetsarbete med bland annat deformationszoner.

Variocage är krocktestade i enlighet med SP:s SPCT-metod och uppfyller dess samtliga kriterier för krock framifrån, bakifrån samt rullning. Utöver de generella krav på lastsäkring som gäller fordon finns inga lagkrav eller direktiv när det gäller krocksäkerhet för transportburar men med SPCT-testet säkerställer vi de skyddande funktionerna vid en krock.

Krocktestade burar
Med fullt godkända SPCT-test kan vi med stolthet betrakta Variocage som den säkraste hundburen på marknaden.

Nödutgång
Om en situation uppstår så att grindarna blockeras finns en nödutgång. Med några enkla handgrepp kan hela baksidan lyftas bort.

Deformationszon
Vid en eventuell påkörning bakifrån trycks hundburen på ett kontrollerat sätt ihop i samma omfattning som bilens deformationszoner. Det innebär att buren inte skjuter fram baksätet eller splittras, vilket minimerar skaderisken för både passagerare och hund. Även om buren är i det kortaste läget kvarstår en deformationszon som samverkar med bilen.